Sveriges bästa brunch-ställen

En sak som blivit väldigt trendig de senaste åren är att gå och käka en härlig brunch med sina nära och kära. Vare sig solen skiner och man kan sitta ute och njuta under sommaren, eller om man vill mysa inomhus på ett härlig café under höst och vinter spelar ingen roll för oss. Det är alltid lika mysigt att ta den förtjänad sovmorgon och antingen ta en lyxig bubbel-brunch eller en enklare på ditt favoritcafé runt hörnet. Hur som helst kommer vi idag ge tips på härliga och mysiga ställen i Stockholm, Göteborg och Malmö där du kan möta upp dina vänner och få en härlig start på dagen. För det finns väl inte många andra sätt att fylla liver på som att umgås med sina vänner och käka gott!

Stockholm

Om man är i Stockholm kanske man endast tror att det finns bubbel-brunch och för dyra ställen att gå till. Men om man tittar bakom ett krön hittar du pärlor som man inte får missa. Idag har vi hittat två brunch-ställen som inte är för glamourösa, utan ger den ultimata mysfaktorn inför höst och vinter.

söndra teatern brunch Södra Teatern 

Stadens hippaste människor har nog inte missat att käka brunch på Södra Teatern! Välj att gå på den härliga cocktail-brunchen på söndagar eller varför inte på jazz-brunchen på söndagar? Vilken dag du än väljer kommer du få en härlig upplevelse och en måltid du sent kommer att glömma. Vare sig det bara är du och din käraste eller ett stort gäng mer vänner kommer Södra Teaterna vara det ultimata valet för er. Dessutom finns det en hel del vegetariska alternativ. Tänk bara på att boka bord innan du åker dit då de väldigt ofta är fullbokade inför varje brunch!

Typ: Frukostbuffé
Pris: ca 275 kr
Öppettider: Lördag – söndag, bokningsbara sittningar kl 11, 11.30, 13.30 och 14 (sittning 2 timmar)

Steninge hage brunch Steninge Bruk 

Om du är ute efter den ultimata myskänslan kommer Steninge Bruk vara dit du ska åka. Du kommer sitta i en nyrenoverad lada med en vedeldad grill – bättre kan det väl inte bli nu när det börjar bli höstväder? Du kan ta en promenad runt om och njuta av omgivningen, detta är en perfekt utflykt för hela familjen en kall söndagsmorgon! Missa inte Steninges paradnummer som är kött som de tillagar på stora och öppna grillar. En utmaning är också att gå förbli desertbordet utan att vilja prova varenda en!

Typ: Frukostbuffé
Pris: ca 295 kr (barn 3-12 år ca 110 kr, gratis under 3 år)
Öppettider: Lördag – söndag kl. 12-16

Göteborg

Om du är i Göteborg och bara vill njuta en morgon kommer en av de två brunchställena vara dit du ska gå. Två helt olika, men oj så svårt att välja vilken som är den man ska välja. När du väl sätter dig ner så ska du förbereda dig på en lång sittning där du kommer gå och ta mer gång på gång. Du kommer garanterat vara mätt hela helgen om du besökt en av dessa.

Atelier bruch Atelier (Hotel Pigalle)

För dig som vill en riktigt lyxig start på helgen kommer Atelier vara ditt förstahandsval. Sätt på dig något snyggt och förbered dig för champangne som flödar, husets DJ spelar sköna beats och bara njut av värmen från brasan och den otroliga inredningen. Här kommer  du känna dig som kung eller drottning av Göteborg! Det finns blommor till höger och vänster, på kuddar, soffor och till och med i taket! Men vi får inte glömma bort maten, hos Atelier kommer du få käka mer Á la Carte. Vi kan lova att dina smaklökar kommer dansa hem och njuta resten av helgen! Du hittar Atelier högst upp i hotellet Pigalle på Södra Hamngatan.

Typ:  Á la Carte 
Pris: Ca 245 kr
Öppettider: Lördagar kl. 12 – 15 

Joe Farelli's brunch Joe Farelli’s 

Om du vill ha den ultimata amerikanska superfrukosten väntar Göteborgs mest fluffiga pannkakor, ägg, bacon och sötsaker på dig hos Joe Farelli’s som du hittar mitt på Avenyn. Bruncherna brukar vara fullsatta och bokade lång tid innan, så om du är sugen att prova på den härliga buffén ska du vara ute i god tid. Dessutom är buffén väldigt prisvärd och en av dagens billigaste men samtidigt med fullproppade brunch – en härlig och vinnande kombination! Ett perfekt val för dig som har barn med dig och vill frossa i gottigheterna!

Typ:  Frukostbuffé
Pris: Ca 189kr
Öppettider: Söndagar kl. 12 – 16 

Malmö

För dig som bor i Malmötrakterna eller bara har vägarna förbi har tur, då denna stad är fylld med härliga ställen att käka en mumsig brunch på. I varje krön runt om staden ploppar det upp nya charmiga ställen som man inte kan vänta att få testa på. Allt ifrån Davidshall till Drottningtorget och bort till Folketspark, det finns härliga fika-ställen överallt. Men idag kommer vi highlighta 2 ställen som vi tycker att du ska testa på. Men har du andra favoriter vill vi mer än gärna veta!

Boulebar 

boulebar malmö

Om man vill dra igång dagen med en härlig aktivitet som inte tar allt för mycket kraft från en kommer Malmös charmiga Boulbar vara det perfekta valet. Inte sämre är det att deras brunch-buffé är helt fantastisk och du kommer garanterat hitta favoriter. Det franska spelet matchar maten som är franskinspirerat. Du kan plocka på dig chark, ostar och andra delikatesser, dessutom finns det nygräddade våfflor och magiska desserter. Ibland kan du mötas en ett härligt och fartfyllt band som spelar. Alltså det perfekta valet för dig och ett gäng med vänner! Ett plus i kanten är att Boulebaren håller sin brunch öppen in på eftermiddagen, så om du är morgontrött är det ingen stress!

Typ: Buffé
Pris: Brunch inklusive 90 min boulespel från ca 250 kr
Öppettider: Lördag – Söndag kl 10.30-15

systrar o bröder brunch Systrar & Bröder 

Det simpla, men åh så bra caféet på Östra Rönneholmsvägen kommer aldrig göra en besviken. Charmen är alltid på topp och här serveras en av stans bästa frukostbuffé med allt man kan tänka dig. Här är stämningen livlig och man startar dagen med de bästa vibbarna. Frukostbuffén innehåller klassiska pålägg och olika sorters bröd, sallader, ägg och ja, allt man kan tänka sig för att mätta den morgonhungriga magen. Systrar & Bröder passar dig som vill ta en frulle mitt i veckan då de har öppet varje vardagsmorgon mellan 07.30-11 och såklart håller de också öppet under helgerna, men dock med en lite senare öppningstid!

Typ: Buffé
Pris: Frukostbuffé vardag ca 95 kr, helg ca 105 kr (inklusive kaffe)

Öppettider: Måndag – fredag kl 07.30-11, lördag kl 08-13, söndag kl 09-13