3 sätt du kan dra nytta av VPN

Undrar du hur du kan dra nytta av en VPN-tjänst? I den här artikeln får du tre bra exempel på saker du kan göra när du ansluter till internet via VPN.

1. Låt inte geografin begränsa dig

Har du någon gång tänkt titta på en video till exempel på Youtube bara för att mötas av en text som berättar för dig att innehållet är blockerat i ditt land? Eller har du blivit besviken när du insett att den där serien du är jättesugen på att se inte går att se på din streamingtjänst om du befinner dig utanför USA? Med en bra VPN-tjänst kan du kringgå geografiska begränsningar. Anslut till en server i ett annat land och få åtkomst till innehåll som annars inte skulle vara tillgängligt för dig.

2. Skydda din integritet

När du surfar på internet via VPN surfar du via en så kallad VPN-tunnel. Det innebär att du surfar anonymt, till exempel kan din internetleverantör inte se vad du håller på med. Och ingen annan heller. Dina aktiviteter kan inte heller spåras av annonseringsföretag. Detta kan också vara användbart om du är på resande fot i ett land med begränsad yttrandefrihet eller andra inskränkningar i vad deras invånare får göra på internet.

3. Surfa säkert på offentliga nätverk

Du har säkert suttit på ett kafé, flygplats eller liknande och behövt ansluta till internet. När du surfar på offentliga nätverk, till exempel på kaféer och dylikt, exponeras du för säkerhetsrisker som ID- och lösenordsstölder. Med en VPN-tjänst säkrar du din anslutning och skyddar din data från obehöriga användare.

Som du har sett finns det en hel del fördelar med att använda VPN, och detta var bara några av dem. Med en bra VPN-tjänst kan du också ansluta säkert och anonymt till internet var du än befinner dig.