Hitta glädje och motivation på nätet

Att fylla livet med positiv energi behöver inte alltid vara så avancerat. Ibland kan något så enkelt som en stund på nätet ge en riktig kick åt självförtroendet och motivationen, något vi alla kan behöva ibland. Här är några tips på vart man kan söka sig online för att hitta den där inspirationen när man känner sig lite nere eller helt enkelt behöver påminna sig själv om de goda sakerna i livet!

Läs bloggar

Hitta glädje och motivation på nätet

Det börjar bli ett antal år sedan bloggandet som hobby fullkomligt exploderade i popularitet och blev något som alla ville ägna sig åt. Det här resulterade i att nätet fylldes av bloggar med alla möjliga teman och personligheter att följa. Det som gör att vi människor älskar att följa bloggar är många gånger den relation som byggs upp mellan bloggare och läsare. Vi erbjuds en inblick i bloggarens liv och får lära känna dem på vad som åtminstone upplevs som ett personligt vis, alternativt kan vi lära oss mer om det ämne som de har kunskap om.

Anledningen till att vi vill tipsa om att börja följa bloggar är att de kan ge så mycket positivt till den som läser, allt ifrån nya perspektiv och kloka tips till goda skratt och en känsla av gemenskap. Det gäller bara att hitta den typ av bloggare man gillar, som kanske skriver om det man är intresserad av eller har samma slags humor som en själv till exempel.

Titta på YouTube

Lycka och underhållning på nätet

En annan bra källa till kunskap och glädje kan vara videoplattformen YouTube. Det är inte mycket som inte går att hitta här, med över 400 timmar video som laddas upp varje minut! Även här kan du följa personers vardag om du så önskar, men i stället för bloggare kallas de då vloggare. Annars finns det också många som gör sketcher, recensioner, tävlingar, videospelsrelaterade inslag och så mycket mer, det handlar bara om att upptäcka vad som passar en själv bäst. På liknande vis som bloggar finns här otroligt mycket man kan lära sig och människor som kan bidra med nya insikter samtidigt som de bjuder på sig själva och ger en underhållning.

Hitta inspiration genom texter och citat

Många kloka ord har yttrats i vår värld genom tiderna. Även om säkert största delen går odokumenterad finns det en hel drös med visdomsord och tankeställare att motivera sig med på internet. Allt som krävs är en googling på ett ämne, säg till exempel “lycka” eller “inspiration”. Sedan lägger man bara till “citat” eller “quotes” efter ordet och gör en sökning, varefter det ploppar upp en massa tänkvärda citat. Det här kan vara ett väldigt enkelt och effektivt sätt att boosta humöret när man känner att man behöver stöd eller vägledning kring olika känslor och situationer.

Citat om lycka