Gör karriär av din hobby

ikigai lev livet

Sitter du på ett 9 till 5 jobb och önskar att du kunde hålla på med det du faktiskt älskar? 2018 kan bli året du faktiskt gör dina drömmar till verklighet och i detta inlägg kommer vi att berätta hur du går till väga för att göra din hobby till ett heltidsjobb! 

Gör din hobby till din karriär

Många av oss sitter idag och jobbar med saker som vi hatar eller inte tycker är roligt. Vi hör historier och känner igen oss i era historier och i en utopisk värld skulle alla få jobba med saker som gör dem lyckliga. För att hjälpa er komma fram till era dröm jobb har vi läst en artikel som nyligen skrevs av Forbes. Det första steget är att hitta en hobby som du älskar. Fler av er kanske har upptäckt er hobby redan men har du inte det gäller det att lista ut i vilka miljöer eller saker du verkligen trivs med att göra. “Jag känner mig verkligen lycklig att jag har kunnat göra min hobby till min karriär” berättar Alicia Malone som jobbar som skådespelare och gjorde precis det. Ett diagram som heter Ikigai är ett diagram som har gått runt sociala medier och bygger på ett japanskt begrepp om hemligheten till lycka. Nyckeln är att korsa det du älskar, vad du är bra på, vad världen behöver och vad du få betala för att göra.

Detta är ett bra ställe att börja. Ta reda på vad du älskar att göra, vilka luckor finns på marknaden som du kan fylla och dina naturliga talanger. Här finns lite tips på udda hobbys. Det var precis vad Alicia Malone gjorde. Ge sedan inte upp, sätt i timmarna, var pålitlig och snäll mot dig själv. Skapa ett nätverk för support, vi vet att det kan ta år men ge inte upp. Du kanske måste jobba gratis innan du kan göra din passion till ett levande.

Ta en chans och lev ut dina drömmar

Vänta inte. “Det bästa med världen nu jämfört med när jag började är att du inte behöver vänta på någon för att ge dig en chans. Du kan börja arbeta på ditt hantverk, skapa ett varumärke och bygga en publik själv – med sociala medier, bloggar och YouTube. Mitt råd är igång. Vänta inte. Gör bara det. Var konsekvent. Bygg upp en en roll eller ett arbete på ditt nuvarande jobb och sälj in dig. Ha alltid idéer redo för verksamheten du vill arbeta och hjälp dem fylla behov. De flesta av mina jobb har faktiskt kommit från mig när jag säljer mig själv som en härlig person att ha att göra med! ”

Oavsettt vad din nuvarande hobby är eller vad du jobbar med i dagsläget kan du ändra din situation på bara några månader. Sträva alltid efter att vara ditt bästa jag och lycklig. Det kan givetvis vara svårt att hitta ett arbete som kombinerar allt vi nämnde ovan men ta hjälp av ditt nätverk, vänner och familj.

Vi läste om en kvinna i England som älskade att spela casino, och som gjorde det till ett heltidsjobb. Hon började med att spela online och därefter startade hon en egen business för att kunna tjäna pengar på sin hobby och faktiskt leva på den. Hon började skapa sidor som denna hemsidan och därefter skapade hon fler och idag har hon ett helt nätverk av hemsidor där hon hjälper andra spelare att hitta spel och dela sitt intresse med.