Dags att må bra, en bok om glädje i livet

Författarna

I en värld som snurrar fortare och fortare så är det för oss människor svårt att hänga med. Kraven på oss blir högre och fler och fler känner att man inte räcker till. Hur man är gör så ligger man efter och den ständig känslan av stress blir till slut för mycket för kroppen att hantera. Man möter helt enkelt väggen. Susan och Mats Billmark kan nog skriva under på detta, två helt vanliga människor i mitten på livet som till slut inte klarade av att hantera all stress.

Det hela började med några inlägg på Facebook om deras utmattning. Det är skönt att skriva av sig när man mår dåligt. Inläggen fick en enorm positiv respons. Det ena ledde till det andra och en bok började planerades. Susan och Mats är inga författare, men det är kanske just därför folk känner igen sig. Efter att den första boken med tips och erfarenheter om att hitta någon form av balans i livet släpptes så förändrades deras liv ganska så fort till det bättre. Boken, Lär dig leva, toppade listorna här i Sverige länge.

Läs mer i en intervju med författarna här.

Mental Påverkan

Det är inte alltid man förstår den mentala påverkan som stress kan ha. Ämnet är lite tabubelagt att prata om och det är heller inte alltid så lätt att förstå själv vad den utlösande faktorn kan vara. Då är det skönt att kunna läsa om andra som har gått igenom detsamma. Att förstå vad som händer och att det finns självhjälp som bidrar till ett bättre mående var författarnas mål. Deras naturliga och okonstlade sätt att skriva på tilltalar väldigt många.

Läs boken "Dags att må bra" och skaffa mindfulness

Bokens innehåll

I boken, Dags att må bra, av Susan och Mats Billmark, så förklaras det på ett jordnära, varmt och naturligt sätt detta här med att inte må så bra. Boken går djupare in på detta med utmattning och vägen till självhjälp. Mindfullness ligger i tiden och detta tas upp på ett fint sätt. Att leva i nuet borde vara obligatoriskt för alla att lära sig. Njuta av stunden och vara närvarande är det skrämmande många som glömmer. Man kastar till exempel i sig latten på morgonen för man har dålig tid. När man istället skulle njuta av skummet på toppen och aromen i kaffet.

Att lära sig att kommunicera bättre och att känna att man är mera värd, är ett av dom teman som tas upp. Och att bygga sin självkänsla är ett annat ämne. Man är ofta fokuserad på att hjälpa andra och vara där för dom. Man måste prioritera sig själv först och fylla på med glädje i livet. Gör man inte det så har man till slut inget att dela med sig av.