Koppla av med feel-good filmer

Såhär i vintertider är det inte alltid man kan pigga upp sinnet med en motionsrunda eller ta sig ut för att hitta på något. Med allt ifrån mörka, regniga dagar till isande vindar händer det nu som då att man bara vill stanna inomhus. Då kan ett bra tips för att lyfta humöret vara att mysa ner sig under favoritfilten i soffan och slå på någon av dessa sköna filmer som garanterat kommer att locka fram ett skratt eller två!

The Intern (2015)

En av de nyare feel-good filmerna är The Intern, där vi möter 70-årige änklingen Ben Whittaker (Robert De Niro) som tröttnat på att vara pensionär och bestämmer sig för att ge sig in i arbetslivet igen. Han får rollen som senior intern hos företaget About The Fit vars grundare är den drivna och krävande arbetsnarkomanen Jules Ostin (Anne Hathaway). Till en början tillförtros inte Whittaker några vidare arbetsuppgifter, men allteftersom karaktärerna lär känna varandra visar det sig att han har många erfarenheter som kan vara till fördel för både företaget och Ostin själv.

The Intern filmtips

The Secret Life of Walter Mitty (2013)

The secret life of Walter Mitty filmtips

I den här filmen får vi lära känna Walter Mitty (Ben Stiller), en medelålders man som efter 16 års arbete på Life Magazine börjat finna sitt liv väldigt inrutat och drömmer om spännande äventyr. Han har länge jobbat som en mellanhand mellan tidningen och den kände fotografen Sean O’Connell. När en av hans senaste bilder, som dessutom är tänkt att fungera som framsidebild i tidningen visar sig vara borttappad och det inte finns något sätt att nå fotografen blir Mitty tvungen att ge sig ut på resa för att hitta honom. The Secret Life of Walter Mitty låter tittare följa med på ett spektakulärt äventyr, i makalöst vackra miljöer och med en karaktär som äntligen får fullfölja sin stora dröm.

Forrest Gump (1994)

Vi kan ju inte snacka feel-good filmer utan att nämna den här klassikern! Forrest Gump är en dramakomedi från 1994 där Tom Hanks spelar i huvudrollen som Forrest Gump. Gump är en enkel man med avsevärt begränsad intelligens och ett gott hjärta. I filmen får vi höra hans livshistoria så här långt, från att ha varit mobbad som barn till att ha hunnit uträtta flera stordåd med årens gång. I slutändan är det viktigaste för honom ändå att hans livs stora kärlek Jenny ska ha det bra. Filmen har varit nominerad och vunnit flera stora priser under bland andra Oscarsgalan och Golden Globe Awards för titlar som bästa film, bästa regi och bästa manliga huvudroll med mera. Om du på något sätt lyckats undgå att se Forrest Gump hittills är det hög tid att göra det nu, vi vågar lova att det blir en både underhållande och inspirerande upplevelse.

Forrest Gump filmtips