Må bra tillsammans – Gör Acroyoga

Vi vet redan om att yoga och meditation är något som är väldigt lönsamt, hälsosamt och lyckosamt för kroppen och huvudet. Den mentala hälsan är absolut lika viktigt, om inte mer viktig, som kroppen. Yoga är en träningsform och en mindful aktivitet som ger oss större tålamod, balans i främst hormoner, förbättrar koncentration och stärker din intution med mera. Vi är också medvetna om att närhet och partnerskap är en viktigt del i vårt lycklig liv och nu kommer ett tips för dig som vill kombinera dessa två komponenter till en lyckad kompott.

Vad är AcroYoga?

Acroyoga är två eller fler människor tillsammans i en förening av lekfullhet, kämpaglädje och kärleksfull vänlighet. Förutom att man använder varandra i yogans tema som redskap är Acroyogan också ett tillfälle att träna upp ens tillit till andra människor. Här jobbar du med styrka, balans, närvaro och tillsammans med en annan människa om du vill testa något nytt i yogaform. Acroyoga startades upp i börjande av 2000-talet och är där med en nyutvecklad form som blandas med yoga och akrobatik varav ni snart känner igen namnet.

Att utvecklas inom Acroyoga är både roligt och går väldigt snabbt, att lära tillsammans och att klara av det påstådda omöjliga är en drift som finns inom oss alla. Om du har ett oroligt partnerskap är Acroyoga något vi absolut rekommenderar då träningsformen och akrobatiken kan stärka varandras tilltro till varandra och att återigen tycka om varandras närhet. Alla typer av människor passar till att göra acroyoga, trots att det är en nyare och möjligtvis mer avancerad form av yoga kan man här börja på en nivå som passar en. Allt som egentligen krävs är ett öppet sinne och att man tycker om att ta sig an lekfulla utmaningar.

Hur ser acroyoga positioner ut?

Det finns en rad olika positioner inom Acroyoga och den nya formen av yoga är fortfarande på tillväxt. Varje dag ser vi nya positioner och nya övningar som stärker balans, styrka, tillit och medvetenhet. Här kommer ett par exempel på positioner inom acroyoga:

acroyogafylllivet

AcroYoga är kombination av akrobati, yoga och thaimassage i ett som man gör två eller fler personer tillsammans. 

acroyogagravidfyllivet

Acroyoga är för alla typer av människor även när man är 9 månader gravid.

 

acroyogahanderfyllivet

Det kan dock vara bra att ha ett par händer bakom sig.